Donation giver Birthe fornyet håb efter hjerneblødning

For knap to år siden blev Birthe Nielsen ramt af en alvorlig hjerneblødning, hvilket har været medvirkende til, at hun i dag er halvsides lam i højre arm og ben. I kampen om at genvinde sin fysiske formåen blev Birthe mødt af økonomiske udfordringer i forsøget på at sikre sig det nødvendige udstyr til sin genoptræning, og derfor har Melsen Fonden valgt at give hende en økonomisk håndsrækning.

Hvert år bliver mere end 12.000 danskere ramt af en blødning eller blodprop i hjernen, og det er samtidig også den hyppigste årsag til, at voksne får et handicap, viser en opgørelse fra Sundhedsstyrelsen. En af dem, som har haft sygdommen tæt inde på livet, er Birthe Nielsen, som for snart to år siden fik en alvorlig hjerneblødning.

I perioden efter hjerneblødningen lå Birthe i respirator, hvilket har haft store konsekvenser for både hende og familien. Det har blandt andet betydet, at hun er blevet halvsides lam i højre arm og ben, og derfor er hverdagen blevet byttet ud med en tilværelse som førtidspensionist:

- Der er ingen tvivl om, at tiden efter min sygdom har været en udfordrende periode, da jeg ikke længere kan de samme ting, som jeg tidligere har kunnet. Min gangfunktion er blandt andet blevet meget nedsat, og derfor opholder jeg mig i højere grad hjemme, da jeg har det, man kalder en dropfod, som ofte hænger fast i underlaget, når jeg går, fortæller Birthe Nielsen og fortsætter:

- Selv om der er sket store fremskridt, hvis man sammenligner med perioden efter hjerneblødningen, er der stadig et stykke vej endnu. Derfor går jeg stadig til genoptræning, da jeg håber, at det kan være medvirkende til, at jeg på sigt kan få en mere sikker gang, så jeg i højere grad kan klare mig selv – uden behov for en hjemmehjælper.

Afgørende med økonomisk støtte

Som mange andre i Birthes situation, stødte hun på finansielle udfordringer i forsøget på at sikre sig det nødvendige udstyr, der skal være med til at fremme hendes genoptræningsforløb. Kommunale støttekilder viste sig at være utilstrækkelige, og derfor bragte det stor glæde, da Melsen Fonden valgte at donere 67.343 kr. til indkøb af en dropfodsstimulator:

- Jeg er utrolig taknemlig for den støtte, jeg har fået fra Melsen Fonden, da det har gjort det muligt for mig at kunne købe en særlig dropfodsskinne, som jeg blev anbefalet af min fysioterapeut. Allerede nu mærker jeg, at hverdagen er blevet nemmere, når jeg har skinnen på, da jeg går bedre end tidligere – og det har gjort, at jeg har fået en fornyet tro på mig selv, forklarer Birthe Nielsen.

Det var i forbindelse med Birthes genoptræningsforløb på Neuroenhed Nord i Brønderslev, at det blev muligt at søge om støtte hos Melsen Fonden, der løbende samarbejder med neurocenteret:  

- Det er en hjertesag for os at støtte enkeltpersoner i Nordjylland, der står over for udfordringer som sygdom eller andre uforudsete omstændigheder. Derfor er vi også glade for, at vi med denne donation kan være med til at bidrage til Birthes genoptræningsforløb, så hun kan få den ekstra hjælp i hverdagen, som hun har brug for – det er nemlig ikke noget, som økonomiske udfordringer skal spænde ben for, afslutter bestyrelsesformand i Melsen Fonden, Anker Laden-Andersen.

Billede 1 (3)