Om Melsen Fonden

 

Melsen Fonden blev etableret i juli 2020 og har fire overordnede formål: at yde økonomisk støtte til personer, som på grund af sygdom eller andre ikke selvforskyldte forhold er i økonomisk trang, til sygdomsbekæmpelse og forskning i samme, til forbedring af dyrs forhold samt til samfundsmæssige og velgørende formål i almindelighed – alt sammen med afsæt i Nordjylland.

 

Fonden har i sine første leveår foretaget flere små og store donationer. Blandt de første var et bidrag til etableringen af Sejlsportens Hus i Hals, som har til formål at understøtte udbredelsen, udviklingen og koordineringen af sejlsport og tilskuervenlige events i Nordjylland. Donationen bestod af en årlig driftsstøtte på 3 mio. kr. samt afdøde Svend Melsens enestående 1.125 kvadratmeter store villa beliggende ned til Limfjorden i Hals.

Fondens hidtil største donation fandt sted i 2022, hvor Melsen Fonden donerede 20 mio. kr. til neurorehabilitering på Regionshospital Nordjylland. Det var den største donation i hospitalets historie og en forudsætning for, at man kunne påbegynde etableringen af et helt nyt forskningscenter, Center for Neuroteknologi og Rehabilitering (CNR).

Melsen Fonden er i dag ledet af en bestyrelse bestående af formand Anker Laden-Andersen samt Kurt Ejgil Møller, Birgit Villadsen og Stiven Larsen.

 

Svend Melsen

Om Svend Melsen

 

Melsen Fonden er stiftet af boet efter afdøde Svend Melsen (f. 1933, d. 2018), som er tidligere ejer af den succesfulde Aalborg-virksomhed Melsen Tech, der over årene er gået fra at være en serigrafisk trykvirksomhed til at være en teknologivirksomhed med fokus på elektromekanik.

Virksomheden hed oprindeligt Melsen Tryk og blev opført på Svend Melsens 40-års fødselsdag den 29. maj i 1973 i en baggård i Absalonsgade i Aalborg. Inden da nåede Svend Melsen at tage en realeksamen, før han gik i manufakturlære hos Marinus Madsen, der ejede manufakturforretningen ”Det Røde Hus” i Hjørring. Her kunne Svend Melsen udfolde sit kreative talent for at dekorere og arrangere udstillinger. Det var også dette talent, der gjorde, at han fik et job hos en af Aalborgs kendte herretøjsforretninger, Vagn Larsen. Sideløbende med jobbet her var han beskæftiget som freelance dekoratør ved udstillinger i først Aalborg-hallen og siden Bella Centeret. Han nåede en enkelt afstikker hos reklamebureauet Lockey, inden han i midten af 1960’erne kom til virksomheden Mekoprint, hvor han arbejdede sig op som adm. direktør, hvorefter han forlod jobbet for at starte sin egen virksomhed.

Melsen Tryk har siden 70’erne været på en vækstrejse, som rent fysisk blandt andet har flyttet virksomheden forbi Lyngvej og Dallvej i Aalborg. På sidstnævnte adresse opførte Svend Melsen i samarbejde med arkitekterne Dall & Lindhardtsen et lyst og luftigt byggeri i 1986, som desuden vandt den anerkendte arkitekttitel ”Betonprisen”. Melsen Tech holder den dag i dag fortsat til på adressen.

Privat har Svend Melsen i sit voksne liv været bosiddende i den nordjyske by Hals sammen med sin samlever Rita. Han havde desuden en datter fra et tidligere ægteskab.

CF046306

Ny hjertestarter skal skabe tryghed for boligområde i Nykøbing Mors

En velgørende donation fra Melsen Fonden skal være med til at øge trygheden i boligområdet, Dueholm Klosterpark, som er beliggende i Nykøbing Mors. Donationen går nemlig til køb og opsætning af en ny hjerterstarter.

INT VIEW 1

Stor donation sikrer handicapvenlige faciliteter i Idrætscenter Vendsyssels nye svømmecenter

Med en donation på 500.000 kroner kan Idrætscenter Vendsyssel realisere ønsket om topmoderne handicapfaciliteter i forbindelse med opførelsen af centerets nye, store svømmecenter i Vrå.

Billede 2 (1)

Nordjyde modtager økonomisk støtte efter sygdomsforløb

I 2023 blev Ib Bo Jensen ramt af en blodprop i lillehjernen, hvilket har haft store fysiske konsekvenser. Foruden sygdomsbekymringer har familien også oplevet de økonomiske udfordringer, der følger med en langtidssygemelding.