Om Melsen Fonden

 

Melsen Fonden blev etableret i juli 2020 og har fire overordnede formål: at yde økonomisk støtte til personer, som på grund af sygdom eller andre ikke selvforskyldte forhold er i økonomisk trang, til sygdomsbekæmpelse og forskning i samme, til forbedring af dyrs forhold samt til samfundsmæssige og velgørende formål i almindelighed – alt sammen med afsæt i Nordjylland.

 

Fonden har i sine første leveår foretaget flere små og store donationer. Blandt de første var et bidrag til etableringen af Sejlsportens Hus i Hals, som har til formål at understøtte udbredelsen, udviklingen og koordineringen af sejlsport og tilskuervenlige events i Nordjylland. Donationen bestod af en årlig driftsstøtte på 3 mio. kr. samt afdøde Svend Melsens enestående 1.125 kvadratmeter store villa beliggende ned til Limfjorden i Hals.

Fondens hidtil største donation fandt sted i 2022, hvor Melsen Fonden donerede 20 mio. kr. til neurorehabilitering på Regionshospital Nordjylland. Det var den største donation i hospitalets historie og en forudsætning for, at man kunne påbegynde etableringen af et helt nyt forskningscenter, Center for Neuroteknologi og Rehabilitering (CNR).

Melsen Fonden er i dag ledet af en bestyrelse bestående af formand Anker Laden-Andersen samt Kurt Ejgil Møller, Birgit Villadsen og Stiven Larsen.

 

Svend Melsen

Om Svend Melsen

 

Melsen Fonden er stiftet af boet efter afdøde Svend Melsen (f. 1933, d. 2018), som er tidligere ejer af den succesfulde Aalborg-virksomhed Melsen Tech, der over årene er gået fra at være en serigrafisk trykvirksomhed til at være en teknologivirksomhed med fokus på elektromekanik.

Virksomheden hed oprindeligt Melsen Tryk og blev opført på Svend Melsens 40-års fødselsdag den 29. maj i 1973 i en baggård i Absalonsgade i Aalborg. Inden da nåede Svend Melsen at tage en realeksamen, før han gik i manufakturlære hos Marinus Madsen, der ejede manufakturforretningen ”Det Røde Hus” i Hjørring. Her kunne Svend Melsen udfolde sit kreative talent for at dekorere og arrangere udstillinger. Det var også dette talent, der gjorde, at han fik et job hos en af Aalborgs kendte herretøjsforretninger, Vagn Larsen. Sideløbende med jobbet her var han beskæftiget som freelance dekoratør ved udstillinger i først Aalborg-hallen og siden Bella Centeret. Han nåede en enkelt afstikker hos reklamebureauet Lockey, inden han i midten af 1960’erne kom til virksomheden Mekoprint, hvor han arbejdede sig op som adm. direktør, hvorefter han forlod jobbet for at starte sin egen virksomhed.

Melsen Tryk har siden 70’erne været på en vækstrejse, som rent fysisk blandt andet har flyttet virksomheden forbi Lyngvej og Dallvej i Aalborg. På sidstnævnte adresse opførte Svend Melsen i samarbejde med arkitekterne Dall & Lindhardtsen et lyst og luftigt byggeri i 1986, som desuden vandt den anerkendte arkitekttitel ”Betonprisen”. Melsen Tech holder den dag i dag fortsat til på adressen.

Privat har Svend Melsen i sit voksne liv været bosiddende i den nordjyske by Hals sammen med sin samlever Rita. Han havde desuden en datter fra et tidligere ægteskab.

Foto Fitness 2

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

Nordjyllands Internat i Hjallerup får i fremtiden endnu bedre muligheder for at træne og rehabilitere internatets mange hunde.

Billede Aalborg Universitetshospital

Ny og banebrydende metode skal forbedre behandlingen af udbredt urinrørslidelse

Nyre- og Urinvejskirurgisk afdeling på Aalborg Universitetshospital har netop modtaget en stor donation, som skal sikre igangsættelsen af et nyt forskningsprojekt, som tester en ny behandlingsmetode af urinvejsforsnævring.

Billede 2 Naturområde Ved Europasøen I Flauenskjold

Flauenskjolds borgere får ny naturlegeplads som centralt mødested

En gruppe frivillige under borgerforeningen i Flauenskjold arbejder i øjeblikket dedikeret med projekter, der skal bidrage til flere samlingssteder i byen. Med en betydningsfuld donation på 100.000 kr. fra Melsen Fonden er arbejdsgruppen nu et stort skridt tættere på at være i mål.