Nyheder

Overrækkkelse Melsen Fonden Og Hospice Vendsyssel Billede

Melsen Fonden donerer en halv million kroner til Hospice Vendsyssel

Melsen Fonden har doneret 500.000 kroner til Hospice Vendsyssel i Frederikshavn. Donationen skal finansiere en længeventet tilbygning, der inkluderer et undervisningslokale dedikeret til foredrag, uddannelse og kurser, som skal bidrage til at udbrede kendskabet til palliative indsatser.

Aalborg Universitetshospital Billede (3)

Aalborg Universitetshospital modtager to millioner til banebrydende ALS-projekt

Aalborg Universitetshospital har netop modtaget en stor donation på to millioner kroner til at løfte forskningen af den sjældne og uhelbredelige sygdom ALS, som hvert år rammer flere hundrede danskere.

Billede 2 Melsen Fonden

Millionstøtte giver saltvandsindsprøjtning til hummeropdræt i Hirtshals

Nordsøen Oceanarium modtager to millioner kroner i støtte fra Melsen Fonden til at videreudvikle et ambitiøst projekt, der skal genskabe bestanden af sorthummer på lokale stenrev.

Billede 2 (2)

Krigsflygtning og enlig mor til fire modtager økonomisk håndsrækning

Siden 2020 har Melsen Fonden dedikeret sig til at støtte enkeltpersoner bosiddende i Nordjylland, som på grund af ikke selvforskyldte forhold lever med svære økonomiske udfordringer. I foråret ansøgte Nesrin Jamil Alahmed, som er krigsflygtning og enlig mor til fire, derfor om midler til basale fornødenheder til hendes fire børn. Melsen Fonden imødekom denne ansøgning med en donation på i alt 65.600 kroner.

Billede 1 (3)

Donation giver Birthe fornyet håb efter hjerneblødning

For knap to år siden blev Birthe Nielsen ramt af en alvorlig hjerneblødning, hvilket har været medvirkende til, at hun i dag er halvsides lam i højre arm og ben. I kampen om at genvinde sin fysiske formåen blev Birthe mødt af økonomiske udfordringer.

Foto Fitness 2

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

Nordjyllands Internat i Hjallerup får i fremtiden endnu bedre muligheder for at træne og rehabilitere internatets mange hunde.

Billede Aalborg Universitetshospital

Ny og banebrydende metode skal forbedre behandlingen af udbredt urinrørslidelse

Nyre- og Urinvejskirurgisk afdeling på Aalborg Universitetshospital har netop modtaget en stor donation, som skal sikre igangsættelsen af et nyt forskningsprojekt, som tester en ny behandlingsmetode af urinvejsforsnævring.

Billede 2 Naturområde Ved Europasøen I Flauenskjold

Flauenskjolds borgere får ny naturlegeplads som centralt mødested

En gruppe frivillige under borgerforeningen i Flauenskjold arbejder i øjeblikket dedikeret med projekter, der skal bidrage til flere samlingssteder i byen. Med en betydningsfuld donation på 100.000 kr. fra Melsen Fonden er arbejdsgruppen nu et stort skridt tættere på at være i mål.

CF046306

Ny hjertestarter skal skabe tryghed for boligområde i Nykøbing Mors

En velgørende donation fra Melsen Fonden skal være med til at øge trygheden i boligområdet, Dueholm Klosterpark, som er beliggende i Nykøbing Mors. Donationen går nemlig til køb og opsætning af en ny hjerterstarter.

INT VIEW 1

Stor donation sikrer handicapvenlige faciliteter i Idrætscenter Vendsyssels nye svømmecenter

Med en donation på 500.000 kroner kan Idrætscenter Vendsyssel realisere ønsket om topmoderne handicapfaciliteter i forbindelse med opførelsen af centerets nye, store svømmecenter i Vrå.

Billede 2 (1)

Nordjyde modtager økonomisk støtte efter sygdomsforløb

I 2023 blev Ib Bo Jensen ramt af en blodprop i lillehjernen, hvilket har haft store fysiske konsekvenser. Foruden sygdomsbekymringer har familien også oplevet de økonomiske udfordringer, der følger med en langtidssygemelding.

Leo Pedersen

Økonomisk støtte letter hverdagen med kronisk sygdom

Melsen Fonden har siden 2020 dedikeret sig til at støtte almennyttige projekter og enkeltpersoner i økonomisk trang. I efteråret modtog fonden en ansøgning fra Leo Pedersen fra Hjallerup, der har levet et liv med udfordringer som følge af kronisk sygdom og handikap.

Bevaringsforeningen Lodsen 4 Billede (2)

Nu forbedres de maritime miljøer i Hals og Hou

I kystbyerne Hou og Hals har det længe været et ønske at integrere havneområderne som en mere central del af bymiljøerne, og det er netop blevet muligt med en donation på 503.000 kroner.

Svend Melsen

Vi søger enlige mødre/fædre, der kunne have gavn af en håndsrækning i en svær tid

Lige nu søger vi ansøgninger fra enlige mødre eller fædre, der skal navigere gennem familielivet påvirket af alvorlig sygdom hos enten dem selv eller deres børn.

Billede 1 (2)

Ny dyrlægeklinik på vej til Nordjyllands Internat

I januar 2024 starter opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik på Nordjyllands Internat, der skal bidrage til at sikre, at man i fremtiden kan hjælpe endnu flere dyr.

Billede 1 Strandby Kirkemark

Kirkemarken Strandby omdannes til en attraktiv bypark

I Strandby, som er en mindre by i Nordjylland, ønsker de lokale at skabe et naturligt samlingssted for byens indbyggere på tværs af alder, som blandt andet også skal gøre byen til en attraktiv bosætningsmulighed.

Støvring Og Omegns Jagtforening Billede (1)

Stor donation muliggør opførsel af nyt klubhus i Støvring

Medlemmerne af Støvring og Omegns Jagtforening kan snart se frem til et nyt klubhus, som skal danne rammerne for et tidssvarende fællesrum og bidrage til fællesskabet året rundt

Sportsmedicinsk Center Frederikshavn 2

Ny CT-scanner i Nordjylland skal forbedre diagnosticeringen af sportsfolk

Sportsmedicinsk Center i Frederikshavn har netop modtaget en stor donation på over to millioner kroner, som skal gå til en ny avanceret CT-scanner, der ikke findes andre steder i Danmark.

Rideklubben Hadsund Pressefoto 1

Ridesporten i Hadsund styrkes med ny springbane

En større donation fra Melsen Fonden er brugt på en renovering af klubbens springbane, som netop er indviet, og dermed kan hesteinteresserede nu glæde sig over bedre forhold for både ridesporten og hestene.

Billede 2

Ny udstillingsbygning skal formidle Læsøs særlige kulturhistorie

Særegne tangtage og sydesaltudvinding er en stor del af Læsøs DNA, som Læsø Museum nu i større grad ønsker at fremhæve gennem en ny udstillingsbygning på 200 kvadratmeter.

Billede 1 (1)

Stor donation skal styrke hestebaseret fysioterapi i Nordjylland

Hos Allerup Rideterapi og Ridefysioterapi kan patienterne og hestene snart se frem til endnu bedre forhold og træningsmuligheder.

IMG 7313

Tidligere falckredder får økonomisk håndsrækning

Efter en alvorlig ulykke i 2014 har Erik Schack kæmpet både fysisk, mentalt og økonomisk, men nu er der en økonomisk håndsrækning på vej fra nordjyske Melsen Fonden.

Fra Venstre Stiven Larsen Bestyrelsesmedlem I Melsen Fond, Mads Duedahl Regionsrådsformand Og Ledende Overlæge Eva Hoseth

Milliondonation: Nye scannere laver knivskarpe billeder af fostre og øger tryghed for gravide

Aalborg Universitetshospital har netop modtaget en milliondonation fra Melsen Fonden til indkøb af to topmoderne ultralydsscannere.

DSC00024

Nu åbner Aalborg Zoos nye unikke Madagaskarområde

Lørdag den 1. juli kunne Aalborg Zoo officielt indvie havens nye, store Madagaskarområde, hvor dyreentusiaster blandt andet kan komme helt tæt på eksotiske pattedyr og fugle fra øen.

DSC01620

Første hjertestarter af 280 sat op i Nordjylland

Der var stor glæde, da den første hjertestarter i NordStart-projektet tirsdag den 4. april blev sat op hos Circle K på Aalborgvej i Sæby.

8

Donation til gymnastikforening skal gå til opførelsen af nyt udendørs aktivitetsområde i Sæby

Medlemmer af Sæby gymnastikforening kan se frem til et nyt udendørs aktivitetsområde, som en donation fra Melsen Fonden har været med til at muliggøre.

Sæby Torv Visualisering Mod Øst

Omdannelsen af Sæby Torv er et stort skridt nærmere efter donation

Frivillige kræfter og Frederikshavn Kommune arbejder hårdt sammen for at kunne omdanne Sæby Torv til en attraktiv plads for byens beboere og besøgende med plads til musik og ophold året rundt.

Museum For Papirkunst

Donation skal øge trivslen hos 7.300 nordjyske plejehjemsbeboere

Med en donation fra Melsen Fonden vil Museum for Papirkunst invitere beboere fra de nordjyske plejehjem indenfor til en oplevelsesrig dag, som finder sted i løbet af efteråret 2023.

Billede Hjertestarter

Nordjylland får 280 nye hjertestartere med stor donation fra Melsen Fonden

Et nyt forskningsprojektet med navnet NordStart har til formål at sætte 280 nye hjertestartere op mere systematisk og strategisk end tidligere i Nordjylland.

Billede 1

Tre nye robotter løfter robotkirurgien til nye højder

Takket være en bevilling fra Regionsrådet og en donation fra Melsen Fonden har Aalborg Universitetshospital nu fået tre nye state-of-the-art kirurgirobotter.

Anna Bjerre Girl Talk

Milliondonation skal bidrage til udvikling af pigeunivers og mindske mistrivsel blandt unge piger

Mistrivsel hos unge piger har de seneste år været et stigende problem, som blot er vokset yderligere under coronakrisen.

Skyggebørn 1

Donation til Skyggebørn i Aalborg muliggør gruppeforløb for endnu flere børn og unge i sorg

Med en donation på 100.000 kroner til Skyggebørn i Aalborg er der udsigt til, at endnu flere børn og unge kan få hjælp til at håndtere sorg.

Natteravnene I Frederikshavn

Donation hjælper Natteravnene med at skabe tryghed for unge i nattelivet i Frederikshavn og Sæby

Natteravnene i Frederikshavn skaber tryghed i det offentlige rum, når unge mennesker går i byen fredag og lørdag aften.

Hals Ro Og Kajakklub 2

Hals Ro- og Kajakklub får plads til 100 kajakker med donation fra nordjysk fond

Efter at have oplevet en eksplosiv interesse for rosport flytter Hals Ro- og Kajakklub snart alt deres udstyr til en ny aktivitetshal på havnen i Hals.

IMG 2426 Web

Stor donation baner vej for en ekstra håndsrækning til udsatte børn og unge i Nordjylland

I Nordjylland er der et stigende behov for at hjælpe børn og unge, der lever i relativ fattigdom, er trætte af at gå i skole eller mistrives.

Regionshospital Color

Historisk stor donation til Regionshospital Nordjylland

Regionshospital Nordjylland modtager nu en historisk stor donation på 20 mio. kr. fra den private nordjyske fond Melsen Fonden.

DJI 0263

Stor donation muliggør boost af sejlsport i Nordjylland

De nordjyske kyster og havne er et mekka for sejlsportsudøvere, men der er fortsat stort potentiale for at øge fokusset på sejlsport i regionen.

Billede1 Forside Bunden

Melsen Fonden sikrer istandsættelse af bro og reetablering af voldgrav

Broen over voldgraven til Sæbygaard og selve voldgraven omkring gården har i mange år lidt af forfald, men står nu endelig overfor en større renovering. Projektet vurderes til at koste i omegnen af 8 millioner kroner.

Levende Landsbykultur (1)

Nyt besøgscenter i Himmerland vil fortælle om livet på landet i gamle dage

Foreningen Levende Landsbykultur i Vesterbølle i Vesthimmerland arbejder for at bevare og levendegøre landbokulturen i starten af det 20. århundrede, blandt andet ved at indsamle og restaurere historiske landbrugsredskaber og hestevogne.

IMG 1562

Nu bliver det nemmere for talenter at kombinere sport og uddannelse i Frederikshavn

Sportsakademiet i Frederikshavn giver talenter mulighed for både at være seriøse idrætsudøvere og seriøse elever.