Donation skal øge trivslen hos 7.300 nordjyske plejehjemsbeboere

 

Med en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden vil Museum for Papirkunst invitere beboere fra de nordjyske plejehjem indenfor til en oplevelsesrig dag, som finder sted i løbet af efteråret 2023. Tiltaget sker på baggrund af museets ønske om at styrke den sociale trivsel blandt de ældre efter en årrække, hvor coronaepidemien har begrænset besøg, udflugter og social kontakt. 

Coronaepidemien ændrede på mange måder hverdagen hos danske plejehjem, hvor besøg, udflugter og social kontakt blev en sjældenhed. Derfor ønsker Museum for Papirkunst, som er beliggende i Blokhus, at igangsætte et projekt, der skal bidrage til at få trivslen tilbage blandt de ældre.

Det ønsker Melsen Fonden, der blev stiftet i 2020 og blandt andet har til formål at yde økonomisk støtte til velgørende formål, at bidrage til. Med en donation på hele 681.462 kroner fra den nordjyske fond vil Museum for Papirkunst invitere nordjyske plejehjemsbeboerne indenfor til en dag i løbet af efteråret, hvor de ældre kan gå på opdagelse i papirkunstens verden:

- Hos Museum for Papirkunst har vi en vision om at skabe relevante oplevelser med plads til alle. Derfor betyder det også utrolig meget, at vi gennem donationen fra Melsen Fonden har mulighed for at gøre en forskel for rigtig mange mennesker – faktisk drejer det sig om hele 7.300 ældre, fortæller stifter af Den Almennyttige Fond for Psaligrafisk Kunst, Bit Vejle, og fortsætter:

- Både ud fra egne observationer og mediernes dækning kunne vi se, at mange ældre isolerede sig som følge af færre besøg, udflugter og social kontakt under corona. Derfor ønsker vi at skabe en unik dag for de nordjyske plejehjemsbeboere, hvor de kan få en dejlig oplevelse på vores museum. I den forbindelse har det været vigtigt for os, at den gode oplevelse allerede starter, fra de sætter sig ind i bussen mod museet, til de er hjemme igen.

Tilbage til barndommens papirkunst

Ifølge Bit Vejle tilbyder Museum for Papirkunst en kunstform, som mange danskere kan relatere til, da de fleste på et tidspunkt i livet enten har klippet julepynt, gækkebreve eller foldet papirflyvere. Netop glæden ved barndommens kreative udfoldelse ønsker Bit Vejle at præsentere for de ældre under besøget:

- Udover at gæsterne skal på opdagelse i vores udstillinger, skal de også forbi vores papirværksted, hvor de har mulighed for at flette julehjerter eller lave papirflyvere – præcis som de kender fra barndommen. Hvis vejret er godt, kan de tilmed komme ud og afprøve deres flyvere i vores internationale lufthavn for papirfly, afslutter Bit Vejle.

Hos Melsen Fonden er man ligeledes glad for, at donationen kan være medvirkende til at øge trivslen hos de ældre plejehjemsbeboere i Nordjylland:

- Museum for Papirkunst har lagt utrolig mange tanker og kræfter i projektet – og det kan tydeligt mærkes. Vi er derfor utrolig glade for at kunne bidrage til, at de ældre får en oplevelsesrig dag med en masse minder, som de efterfølgende kan tage med hjem, fortæller bestyrelsesformand i Melsen Fonden, Anker Laden-Andersen.

Donationen skal dække leje af bus, som skal transportere de besøgende til og fra museet, entré med rundvisning samt kaffe og kage. Dertil afsluttes dagen med, at hvert plejehjem får overrakt et papirklip til minde om turen.

Museum For Papirkunst