Donation til gymnastikforening skal gå til opførelsen af nyt udendørs aktivitetsområde i Sæby

 

En donation på 250.000 kroner fra den velgørende fond, Melsen Fonden, gør, at Sæby Gymnastikforening er kommet et markant skridt tættere på opførelsen af et nyt udendørs aktivitetsområde med fitness og et motorisk legeområde for børn. Det nye område skal bidrage til at fremme sundheden samt styrke fællesskabet blandt Sæbys indbyggere.

Siden 1986 har Sæby Gymnastikforening dannet ramme om motorisk udvikling, sund livsstil og stærke fællesskaber, hvilket også er omdrejningspunktet i et nyt projekt, som foreningen er i gang med at søsætte i tæt samarbejde med Sæby Erhvervsforening. Her er tale om opførelsen af Sæby Outdoor Fitness & Leg, som skal ligge i området omkring Sæby Spektrum, Sæbygårdskolen, Sundhedshuset Sæby og Sæby Svømmebad. Og med en estimeret anlægspris på næsten halvanden million kroner kommer Melsen Fondens donation til Sæby Gymnastikforening meget belejligt:

- Vi er meget taknemmelige for den flotte donation, som Melsen Fonden har valgt at sende i vores retning. De 250.000 kroner bliver meget afgørende i forhold til at kunne realisere et projekt i denne størrelsesorden, fortæller Stine Bæk Sørensen fra Sæby Gymnastikforening, der desuden håber, at øvrige parter, såsom lokale erhvervsfolk, kan se idéen med Sæby Outdoor Fitness & Leg og ønsker at støtte op om projektet.

Et socialt samlingspunkt
Stine Bæk Sørensen fortæller videre, at ønsket med Sæby Outdoor Fitness & Leg er at etablere et udendørs aktivitetsområde, som emmer af liv, og hvor Sæbys og oplandets indbyggere kan mødes og socialisere med hinanden:

- Med Sæby Outdoor Fitness & Leg ønsker vi at skabe et samlingspunkt, hvor borgere i alle aldre kan mødes i naturskønne omgivelser og få sved på panden samt stifte nye bekendtskaber på baggrund af en fælles interesse, nemlig fysisk træning. Vi ved, hvor væsentligt det sociale samvær også er, når det kommer til at opretholde vores sundhed, men ofte har fysisk træning som fitness det med at blive en individuel ting, særligt blandt de unge. Sæby Outdoor Fitness & Leg skal derfor indbyde til, at vi kommer hinanden mere ved, så både det fysiske og psykiske ve og vel plejes, mens fællesskabet byens indbyggere imellem styrkes.

Donationen fra Melsen Fonden – der blev stiftet i 2020 af boet efter afdøde Svend Melsen, tidligere ejer af Melsen Tech – kommer blandt andet til at gå til diverse maskiner, der kan holde til at stå udenfor, så de altid er tilgængelige. Samtidig er ønsket at etablere et legeområde med en dertilhørende forhindringsbane, hvor balance, bevægelighed og koordination kan trænes. Og hos Melsen Fonden er man glad for at kunne støtte op om et så meningsgivende projekt:

- Sæby Outdoor Fitness & Leg er et rigtig godt initiativ, som kommer til at bidrage til byudvikling af nærmiljøet. Derudover bakker vi op om idéen bag projektet, da den bygger på et ønske om at fremme trivslen blandt de unge ved at give dem nogle motiverende rammer for at mødes og indgå i fællesskaber med idrætten som omdrejningspunkt, lyder det fra bestyrelsesformand i Melsen Fonden, Anker Laden-Andersen.

Ud over faciliteter til fri afbenyttelse vil der også være et hold af instruktører tilknyttet Sæby Outdoor Fitness & Leg, som i perioderne sensommer-efterår og forår-sommer afholder udendørs træningssessioner. Den sidste søndag i hver måned kan de mindste desuden se frem til at få styrket deres motoriske færdigheder, når selvsamme instruktører inviterer til træning for børn.

Planen er, at opførelsen af Sæby Outdoor Fitness & Leg påbegyndes i løbet af efteråret, mens det skal stå færdigt i starten af 2024.

8