Hals Ro Og Kajakklub 2

Hals Ro- og Kajakklub får plads til 100 kajakker med donation fra nordjysk fond

 

Efter at have oplevet en eksplosiv interesse for rosport flytter Hals Ro- og Kajakklub snart alt deres udstyr til en ny aktivitetshal på havnen i Hals. En donation fra Melsen Fonden på 285.000 kroner skal hjælpe med at finansiere et brugervenligt opbevaringssystem, der kan rumme op til 100 kajakker.  

Kajakroning er populært som aldrig før. Det oplever man i Hals Ro- og Kajakklub, hvor det vælter ind med nye medlemmer. Faktisk så mange, at man nu er ved at opføre en ny aktivitetshal med plads til det stigende antal kajakker, der skal holde medlemmerne flydende i Limfjorden og langs den nordjyske østkyst. Byggeriet har dog vist sig at blive dyrere end først budgetteret, blandt andet på grund af stigende råvarepriser. Derfor har klubben ansøgt Melsen Fonden om en donation på 285.000 kroner til et kajakopbevaringssystem, som netop er blevet bevilliget.    

- Vi blev så glade, da vi hørte, at vi havde fået donationen fra Melsen Fonden til at færdiggøre vores nye aktivitetshal. I 2013 flyttede vi fra vores gamle klubhus til Hals Søsportscenter, som vi deler med søspejderne. Vores kajakker opbevarer vi dog stadig ved det gamle klubhus, der ligger godt hundrede meter fra det nye. Der står kajakkerne i containere og er svære at komme til. Det bliver fantastisk at få det hele samlet i aktivitetshallen ved det nye klubhus, hvor vi nu kan få lavet et mere tidssvarende og brugervenligt system til opbevaring af vores kajakker, siger Lise Lotte Baggesen Nielsen, der er formand i Hals Ro- og Kajakklub.

Melsen Fonden blev stiftet i 2020 med midler fra boet efter afdøde Svend Melsen, der er tidligere ejer af Melsen Tech. Fondens bestyrelse glæder sig over at kunne støtte opbevaringssystemet i den nye aktivitetshal.

- Hals Ro- og Kajakklub er igennem de seneste par år blevet en populær forening, der samler nordjyderne på tværs af kommunegrænser. Når den nye aktivitetshal står færdig, vil klubben have de perfekte rammer for at sikre et sundt og aktivt fritidsliv for mange mennesker. Jeg er sikker på, at det nye opbevaringssystem også vil blive noget, vi kan prale lidt af, når vi får besøg af kajakklubber fra andre dele af landet, siger Anker Laden-Andersen, der er bestyrelsesformand i Melsen Fonden, og fortsætter:

- Samtidig ligger det Melsen Fonden nært at støtte sejlsportsaktiviteter – og særligt i Hals, hvor Svend Melsen var bosat. Vi har blandt andet tidligere støttet Sejlsportens Hus i byen med driftsstøtte på 3 mio. kr. samt en enestående villa beliggende ned til Limfjorden i Hals på ikke mindre end 1.125 kvadratmeter, og vi glæder os over endnu engang at kunne bidrage til udviklingen af sejlsport i Hals.

Kajakker tages ned i et snuptag
Det nye system er udviklet af to af klubbens egne medlemmer i samarbejde med en lokal smed. Da kajakkerne er mellem fire og fem meter lange, har det ifølge Lise Lotte Baggesen Nielsen været et stort puslespil at udtænke en løsning, der ikke optager for meget plads, og som samtidig er nem at bruge for alle klubbens medlemmer uanset alder og fysik.

- Løsningen er blevet specialdesignede reoler med et hejsesystem, der gør det muligt for én person alene at hejse kajakkerne op og ned. Som det er lige nu, hvor kajakkerne ligger opmagasineret i containere ved det gamle klubhus, skal man være to for at løfte kajakkerne ned fra de øverste hylder. Det gør tingene lidt mere bøvlede. Nu kan alle snart klare det i et snuptag, forklarer Lise Lotte Baggesen Nielsen.

Hals Ro- og Kajakklub, der har over 200 aktive medlemmer, fungerer også som vinterbadeklub, hvor mange af sejlerne mødes i de kolde måneder for at dyrke det kolde gys. Det sociale er nemlig en vigtig ingrediens i klubbens DNA, og ifølge Lise Lotte Baggesen Nielsen vil den nye hal også komme til at styrke sammenholdet blandt medlemmerne.

- Selvom kajakroning er en individuel sportsgren, er der jo mange, der kommer her for at være sociale. Vi tager ofte på fælles roture og holder forskellige sociale arrangementer med fællesspisning. Bare det, at man kan sætte sig og drikke en kold øl eller sodavand, når man kommer hjem fra vandet, har stor værdi for vores medlemmer. Det bliver meget nemmere fremover, når vi får flyttet kajakkerne ind i den nye aktivitetshal. Så kan vi sætte os på de fine udenomsarealer, vi har ved klubhuset, mens vi vender dagens tur på vandet, afslutter Lise Lotte Baggesen Nielsen, der regner med, at det nye hejsesystem kan tages i brug allerede i løbet af efteråret.