Kirkemarken Strandby omdannes til en attraktiv bypark

En donation på 300.000 kroner fra den nordjyske fond, Melsen Fonden, er medvirkende til, at omdannelsen af Kirkemarken Strandby er et skridt tættere på at blive realiseret. Kirkemarken skal forvandles til en inkluderende bypark, der med formidlingsscene, multibane og legepladser, skal være med til at styrke fællesskabet og gøre byen til en attraktiv bosætningsmulighed for tilflyttere.

I Strandby, som er en mindre by i Nordjylland, ønsker de lokale at skabe et naturligt samlingssted for byens indbyggere på tværs af alder, som blandt andet også skal gøre byen til en attraktiv bosætningsmulighed. Derfor er den lokale skole, ældrecenteret, FDF Strandby og frivillige i kirken gået sammen om projektet, hvor den 6.300 kvadratmeter store mark, Kirkemarken, skal omdannes til en bypark med fællesskabet i fokus.

Men med en estimeret anlægspris på tre millioner kroner er Strandby Fællesvirke, der er paraplyforeningen for alle byens 15 aktive foreninger, taknemmelig for den økonomiske støtte, som den nordjyske fond Melsen Fonden har ydet til projektet:

- Vi er meget taknemmelige for Melsen Fondens donation på 300.000 kroner til omdannelsen af Kirkemarken, der sammen med støtte fra andre fonde er medvirkende til, at vi nu er et skridt tættere på at kunne realisere projektet, udtaler bestyrelsesmedlem i FDF Strandby og lokal ildsjæl, Anders Krøgh, der har været en del af projektet fra begyndelsen, og fortsætter:

- Den nye bypark skal blandt andet være med til at styrke vores lokalsamfund og skabe et fælles mødested for byens borgere på tværs af aldersgrupper. Vi har ikke tidligere haft et samlingssted i byen, men efterspørgslen har været stigende de seneste år både fra de unge og ældre, så derfor går vi nu i gang med forvandlingen af Kirkemarken. Med initiativet sigter vi desuden mod at gøre Strandby endnu mere attraktiv for potentielle tilflyttere.

Ambitionerne med omdannelsen af Kirkemarken er, at området skal kunne anvendes som en bypark af byens borgere, og derfor etableres der flere grønne områder, formidlingsscene, multibane, legepladser og opholdsmuligheder. Donationen fra Melsen Fonden vil gå til stisystemet gennem parken, som med en speciel gummibelægning sikrer, at byens indbyggere, uanset behov og hjælpemidler, kan færdes i området. Omdannelsen af Kirkemarken er et lokalt projekt, som Melsen Fonden er glad for at kunne støtte:

- Vi er glade for at kunne støtte projektet i Strandby, der drives af lokale ildsjæle, som brænder for at styrke fællesskabet i byen. I de mindre nordjyske byer er det nemlig afgørende med initiativer som disse, der kan styrke byudviklingen og være medvirkende til at værne om lokallivet, og med etableringen af en ny og attraktiv bypark formår Strandby netop at gøre dette, lyder det fra bestyrelsesformand i Melsen Fonden, Anker Laden-Andersen.

Strandby Fællesvirke forventer, at første spadestik til projektet tages i begyndelsen af 2024.

Billede 1 Strandby Kirkemark