Krigsflygtning og enlig mor til fire modtager økonomisk håndsrækning

 

Siden 2020 har Melsen Fonden dedikeret sig til at støtte enkeltpersoner bosiddende i Nordjylland, som på grund af ikke selvforskyldte forhold lever med svære økonomiske udfordringer. I foråret ansøgte Nesrin Jamil Alahmed, som er krigsflygtning og enlig mor til fire, derfor om midler til basale fornødenheder til hendes fire børn. Melsen Fonden imødekom denne ansøgning med en donation på i alt 65.600 kroner.

I 2015 forlod Nesrin Jamil Alahmed sit hjem i Syrien og flygtede med sine to små børn til Danmark på grund af krig i deres hjemland. Efterfølgende har hun fået yderligere to børn, og i dag er hun enlig forsøger for de fire børn på 0, 7, 9 og 16 år. Familien bor i en lejlighed på 110 kvadratmeter i Aalborg SØ, hvor de navigerer i en hverdag med en begrænset økonomi. Derfor er Melsen Fondens donation på 16.400 kroner til hvert barn en værdsat hjælp.

Nesrin Jamil Alahmed har tidligere været i praktik på en fabrik i Hobro, men på grund af operationer i begge arme har hun været sygemeldt i en længere periode. Dette har belastet den i forvejen anstrengte økonomi. I øjeblikket er hun på barsel med den mindste, hvorefter endnu en operation venter og dermed også en sygemelding.

- I lang tid har mine børn manglet grundlæggende ting, som jeg ikke har haft økonomi til at give dem. Takket være Melsen Fondens donation har jeg nu kunne investere i nye senge til mine børn, som tidligere har sovet på gæstesenge. Derudover har jeg købt nyt tøj til dem alle samt en barnevogn og en legemadras til den mindste. Jeg har også planer om at anskaffe skriveborde til deres værelser, fortæller Nesrin Jamil Alahmed og fortsætter:

- Muligheden for at købe alt det, som mine børn har manglet og drømt om, giver mig en følelse af at være på lige fod med andre familier. Den støtte, børnene har modtaget, har ændret vores liv markant, og jeg er dybt taknemmelig for Melsen Fonden og alle de personer, som har hjulpet mig, heriblandt min pædagogisk familierådgiver og min sundhedsfaglige familierådgiver.

Melsen Fonden var ikke i tvivl
Det var sundhedsfaglig familierådgiver, som opfordrede og hjalp Nesrin Jamil Alahmed med at søge støtte hos Melsen Fonden, og hos fonden var der ingen tvivl om, at man ønskede at imødekomme ansøgningen:

- Et af Melsen Fondens fire formål er at støtte enkeltpersoner, der uforskyldt er havnet i en økonomisk svær situation. Derfor stod det hurtigt klart, at Nesrin Jamil Alahmed og hendes fire børn skulle modtage økonomisk hjælp fra os. Det glæder os meget, at Nesrin og børnene allerede har haft stor fornøjelse af donationen, og vi håber, at de nyindkøbte ting vil gøre familiens hverdag lettere, udtaler Anker Laden-Andersen, bestyrelsesformand i Melsen Fonden.

Foruden at yde økonomisk støtte til enkeltpersoner, bidrager Melsen Fonden også med donationer til sundhedsvæsenet, organisationer og foreninger i Nordjylland samt til forbedringer af dyrs forhold.

Billede 2 (2)