Verdensballetten Besøger Ankermedet Plejecenter I Skagen Billede (1)

Melsen Fonden bringer Verdensballetten tilbage til Ankermedet Plejecenter i Skagen

I sommeren 2024 fik Ankermedet Plejecenter i Skagen endnu en gang besøg af et udvalg af de berømte verdensstjerner i Verdensballetten, som opførte en særforestilling til glæde for plejehjemmets beboere, pårørende og personale. Forestillingen blev til med en donation fra Melsen Fonden på 75.000 kroner.

Siden 2008 har Verdensballetten betaget danskerne med deres unikke forestillinger på smukke og historiske steder rundt om i landet. I 2024 var Skagen igen blandt de udvalgte byer, hvor forestillingen blev opført ved Den Tilsandede Kirke. Men endnu en gang rakte Verdensballetten også ud til et særligt publikum, som ikke havde mulighed for at opleve scenekunsten i det fri, nemlig beboerne på Ankermedet Plejecenter i Skagen.

For andet år i træk valgte Verdensballetten at tilrettelægge en speciel forestilling for plejecenterets beboere, pårørende og ansatte. Programmet bestod af ballet, opera og klassisk musik, og var blevet nøje tilpasset for at sikre, at de 120 deltagere ville få glæde af programmet.

Besøg af musikalske verdensstjerner
Scenen på Ankermedet Plejecenter blev indtaget af nogle af verdens bedste kunstnere, da balletten blev fremført af Anna Rose O’sullivan og Xander Parish, der begge er solodansere fra The Royal Ballet of London, den engelsk violinist Charlie Siem, den norske operasanger Lina Johnson, den prisvindende pianist Caroline Jaya Ratnahm samt Verdensballettens leder og operasanger Jens-Christian Wandt, som efter forestillingen udtrykte sin dybe taknemlighed over at få lov til at optræde for det særlige publikum:

- Igen i år var det en stor og rørende oplevelse at stå foran dette særlige publikum, lød det i et opslag på Jens-Christian Wandts Facebookprofil efter forestillingen, hvor han afslutningsvist takkede Melsen Fonden for den gavmilde donation.

Støttet af Melsen Fonden
Forestillingen blev gjort mulig takket være en donation på 75.000 kroner fra Melsen Fonden. Anker Laden-Andersen, fondens formand, var til stede under arrangementet og glædes over at se den begejstring, forestillingen skabte blandt plejehjemmets beboere.

- Det er en ære for os i Melsen Fonden at kunne støtte et arrangement, der bringer så meget glæde til mennesker, som måske ikke længere har mulighed for at komme ud og opleve denne slags kultur. At se beboernes ansigter lyse op under forestillingen er en oplevelse, der bliver hos os længe, fortæller Anker Laden-Andersen.

Dette års forestilling blev også overværet af den franske ambassadør i Danmark, Christophe Parisot, der sammen med de øvrige gæster fik en mindeværdig formiddag på plejecenteret.

Med støtte fra Melsen Fonden har Verdensballetten igen formået at skabe en uforglemmelig oplevelse for de ældre i Skagen, og formiddagens forestilling viser, hvordan kunst og kultur kan bringe lys og glæde ind i alle menneskers liv, uanset alder eller livssituation.