Nordjyde modtager økonomisk støtte efter sygdomsforløb

I 2023 blev Ib Bo Jensen ramt af en blodprop i lillehjernen, hvilket har haft store fysiske konsekvenser. Foruden sygdomsbekymringer har familien også oplevet de økonomiske udfordringer, der følger med en langtidssygemelding. Derfor har Melsen Fonden valgt at give Ib Bo Jensen en økonomisk håndsrækning i en svær tid. 

I marts 2023 tog Ib Bo Jensens liv en markant drejning, da han pludselig blev ramt af en voldsom svimmelhed, som senere viste sig at være en blodprop i lillehjernen. Blodproppen har haft store konsekvenser for Ib Bo Jensens liv, hvor genoptræning fortsat fylder en stor del af dagligdagen i kampen om at vende tilbage til den hverdag, han kendte inden sygdommen:

- Jeg har altid været glad for mit job som murer, hvor jeg har været vant til at kunne arbejde 12-16 timer i døgnet. Derfor kræver det naturligvis en stor tilvænning at skulle acceptere, at jeg ikke længere kan de ting, jeg plejer. Her et år efter blodproppen går det stille og roligt fremad, hvor jeg nogle dage oplever at få en succesoplevelse, mens andre dage føles som to skridt tilbage, da jeg fortsat har brug for meget ro og hvile, fortæller Ib Bo Jensen.

Foruden de fysiske følger har Ib Bo Jensen og familien ligeledes kunne mærke sygdommen på familiens økonomi, som i højere grad er blevet udfordret. Men en økonomisk håndsrækning fra nordjyske Melsen Fonden har hjulpet i en svær tid:

- Vi er utroligt taknemlige og rørte over den støtte, vi har modtaget fra Melsen Fonden. Når man mister en indtægtskilde i en familie med to børn, er det med til at give mere ro på, så vi har kunne bekymre os mindre om, at der kommer færre penge ind på kontoen. Derudover har det givet os mulighed for at forkæle vores to piger en smule, hvilket har været meget værdsat, fortæller Ib Bo Jensen.

Unikt samarbejde hjælper neuropatienter  
Ib Bo Jensen har i forbindelse med sin genoptræning været tilknyttet Neuroenhed Nord i Frederikshavn, hvor man tilbyder målrettet og intensiv rehabilitering af patienter med hjerneskader. Melsen Fonden samarbejder løbende med Neuroenhed Nord, og det er også via dette samarbejde, at Ib Bo Jensen har modtaget økonomiske støtte fra Melsen Fonden.

- Der er forskellige problematikker, der kan opstå, når man bliver syg, og derfor har vi socialrådgivere tilknyttet, som kan hjælpe patienterne med lavpraktiske udfordringer. Det handler blandt andet om at lægge en plan for selve udskrivelsen samt at have kontakt med både arbejdsgiver og kommunen. Derudover har vi mulighed for at hjælpe udvalgte patienter med en økonomisk håndsrækning, da vi har indgået et samarbejde med Melsen Fonden, siger Charlotte Bølling-Ladegaard, der er socialrådgiver på Neuroenhed Nord, og fortsætter:

- I situationer hvor patienten er lavt lønnet eller dårligere stillet i forhold til pensionsudbetaling ved kritisk sygdom, har man typisk ikke mulighed for fuld løn under hele sygdomsperioden. Det kan have betydning for, at familien bliver hårdere ramt på økonomien, hvilket kan give anledning til mange bekymringer om fremtiden. Derfor er det et utroligt værdifuldt samarbejde, vi har indgået med Melsen Fonden, da donationerne gør en stor forskel for denne type patienter.

Samarbejdet har været medvirkende til, at Charlotte Bølling-Ladegaard har haft mulighed for at søge støtte på vegne af Ib Bo Jensen, og hos den nordjyske fond var man ikke i tvivl om, at man ønskede at give familien et økonomisk bidrag:

- Vi er utroligt glade for, at vi har mulighed for at yde økonomisk støtte til enkeltpersoner i Nordjylland, som på grund af sygdom eller andre ikke selvforskyldte forhold er i økonomisk trang, hvilket netop er et af fondens fire formål. Derfor var vi heller ikke i tvivl om, at vi ønskede at give Ib og familien en økonomisk håndsrækning, hvilket forhåbentlig har kunne bidrage til en større økonomisk tryghed i en svær tid præget af sygdom, afslutter bestyrelsesformand i Melsen Fonden, Anker Laden-Andersen.

Billede 2 (1)