Nu åbner Aalborg Zoos nye unikke Madagaskarområde

Lørdag den 1. juli kunne Aalborg Zoo officielt indvie havens nye, store Madagaskarområde, hvor dyreentusiaster blandt andet kan komme helt tæt på eksotiske pattedyr og fugle fra øen. Med til indvielsen var Aalborgs nye borgmester, naturformidler Vicky Knudsen og Anker Laden-Andersen fra Melsen Fonden, der har doneret et millionbeløb til opførelsen af det nye tropiske anlæg.

Når oplevelsesglade gæster fremover træder ind i Zoologisk Have i Aalborg, kan de se frem til at møde nye arter og endnu flere eksotiske dyr. Årets nyhed i Aalborg Zoo er netop åbnet, og her kan de besøgende gå på opdagelse i et stort område dedikeret til Madagaskars unikke dyreliv og komme helt tæt på nogle af øens tropiske pattedyr.

- Vi er enormt glade for, at vi nu officielt kan åbne vores nye, store Madagaskar-anlæg, hvor vores gæster i alle aldre blandt andet kan gå rundt inde hos de springende lemurer. Hele 80 procent af Madagaskars pattedyr findes kun på den tropiske ø, og det er således helt unikke dyr, som gæsterne kan se frem til at opleve på tæt hold, siger direktør i Aalborg Zoo Henrik Vesterskov Johansen.

Det nye anlæg blev officielt indviet lørdag den 1. juli, hvor blandt andet Aalborgs nye borgmester, Lasse Frimand Jensen, og naturformidler Vicky Knudsen var mødt op for at deltage i indvielsen. På talerstolen var   også Anker Laden-Andersen, der er bestyrelsesformand i Melsen Fonden, som via en milliondonation har gjort det muligt for Aalborg Zoo at opføre det nye Madagaskaranlæg.

- Jeg er meget glad og taknemmelig for den store donation fra Melsen Fonden, som har haft stor betydning for, at vi har kunnet opføre anlægget, sådan som vi ønskede. Donationen har medvirket til, at dyrene har fået rigtig gode forhold, som tilgodeser deres naturlige adfærd, samt at vi ligeledes har fået to nye lemurarter, siger Henrik Vesterskov Johansen.

Milliondonation til forbedring af dyrevelfærd
I det nye eksotiske område får både kattelemurer og sorte lemurer plads til at boltre sig i et nyopført anlæg, hvor der er lagt særlig vægt på at give dyrene de mest optimale betingelser for naturlig adfærd. Indretningen byder derfor på masser af klatretræer, læ-steder og gode solpladser, så de livlige halvaber både får mulighed for at være aktive og trække sig tilbage i fred og ro. Og netop de gode omstændigheder for dyrene har været afgørende for Melsen Fondens milliondonation.

- Siden vi etablerede fonden i 2020, har et af vores i alt fire formål været at yde økonomisk støtte til forbedring af dyrs forhold, og derfor var det naturligt for os at rette fokus mod Aalborg Zoo, som netop arbejder intensivt med at sikre god dyrevelfærd. Donationen på fire millioner kroner skal således ses som en anerkendelse af det arbejde og som en understregning af vigtigheden for at forbedre dyrevelfærden i Danmark, siger Anker Laden-Andersen. 

Foruden kattelemurer og sorte lemurer kan gæsterne allerede nu også opleve eksotiske fugle fra Madagaskar og få et unikt indblik i øens farverige fugleliv. Det nye Madagaskarområde vil desuden løbende blive udviklet således, at der med tiden kommer endnu flere arter til heriblandt Papyruslemurer, der er endnu en ny lemurart i Aalborg Zoo

DSC00024