Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

 

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.

Nordjyllands Internat i Hjallerup får i fremtiden endnu bedre muligheder for at træne og rehabilitere internatets mange hunde. Med en donation på godt 292.000 kroner fra Melsen Fonden i ryggen er internatet i fuld gang med etableringen af nye indendørs træningsfaciliteter til hunde samt faciliteter, hvor hundene kan få massage.

- Vi får ofte hunde ind, der er usikre på grund af dårlige oplevelser, samt hunde fra dyreværnssager der aldrig har opbygget relation til mennesker eller deres egen formåen i livet. Med de nye faciliteter vil vi kunne etablere træning i rolige omgivelser, da vi får mulighed for at trække hundene væk fra de øvrige dyr, og det giver mulighed for at fokusere på at opbygge hundenes fysiske og mentale form, siger Karina Fisker, der er internatchef hos Nordjyllands Internat og fortsætter:

- Derudover vil det nye massagerum skabe bedre forudsætninger for vores frivillige massørs arbejde med hundene. Alt i alt vil de nye faciliteter sikre et betydeligt løft af dyrevelfærden for vores hunde, og derfor er vi også meget taknemmelige for, at de nu bliver til virkelighed som følge af donationen fra Melsen Fonden.

De nye faciliteter vil konkret rumme diverse fitnessudstyr til hundetræningen, stationer hvor hundene kan blive klippet og vasket, massagerum og ikke mindst et nyt samtalelokale, hvor potentielle adoptanter kan møde hundene i rolige omgivelser.

Flere moderne faciliteter på vej

Donationen sker i kølvandet på, at Melsen Fonden tilbage i 2023 besluttede at donere hele 4,4 millioner kroner til etableringen af en ny dyrlægeklinik hos Nordjyllands Internat. En klinik, der ventes klar til ibrugtagning i slutningen af august. Hos Melsen Fonden - der blev stiftet i 2020 med midler fra boet efter afdøde Svend Melsen, stifter og tidligere ejer af Melsen Tech - glæder man sig over muligheden for igen at kunne støtte op om dyrevelfærden i Nordjylland:

- Et af vores fire formål er at give økonomisk støtte til forbedring af dyrs vilkår, og i den forbindelse har vi fuldt ud kunne se os selv i de visioner og planer, som Nordjyllands Internat har præsenteret os for de seneste år. Nordjyllands Internat spiller en helt afgørende rolle for dyrevelfærden i Nordjylland, og vi er glade for, at vi kan hjælpe dem med at etablere moderne og tidsvarene rammer til glæde for dyrene, de ansatte og internatets mange frivillige, afslutter Kurt Møller, som er bestyrelsesmedlem i Melsen Fonden.

Renoveringen og ombygningen ventes at være færdiggjort inden for den nærmeste fremtid, og allerede nu er ibrugtagningen så småt gået i gang.

Foto Fitness 2