Ny dyrlægeklinik på vej til Nordjyllands Internat 

I januar 2024 starter opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik på Nordjyllands Internat, der skal bidrage til at sikre, at man i fremtiden kan hjælpe endnu flere dyr samt fremme den faglige behandling. Drømmen om egen dyrlægeklinik på internatet bliver realiseret som følge af en donation på 4,4 millioner kroner fra den nordjyske fond Melsen Fonden.

 Hos Nordjyllands Internat i Hjallerup tager man hvert år imod familiedyr, som bliver indleveret af eksempelvis beredskab, politi eller i tilfælde, hvor borgere alligevel ikke har mulighed for at beholde dyret. I 2023 har antallet af indleverede dyr været stigende, og med omkring 1400 dyr i internatet om året er behovet for egne behandlingsmuligheder på Nordjyllands Internatet vokset. Nu, takket være en generøs donation på 4,4 millioner kroner fra Melsen Fonden, bliver drømmen om egen dyrlægeklinik endelig realiseret:

- Vi oplever, at vores nuværende rammer ikke kan følge med den stigning, der har været af indleverede dyr det seneste år. Simpelthen fordi vi ikke længere har plads nok, samtidig med det er en udfordring, at vi blandt andet ikke kan håndtere større operationer som tandrøntgen, tandoperationer og røntgen generelt. Derfor er vi meget taknemlige for donationen fra Melsen Fonden, som netop muliggør opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik, hvilket bliver medvirkende til, at vi i fremtiden kan hjælpe endnu flere dyr, fortæller Karina Fisker, der er internatchef hos Nordjyllands Internat.

Forberedelserne til opførelsen af den nye dyrlægeklinik er allerede i fuld gang, og man forventer at kunne tage første spadestik i januar 2024.

Ny klinik øger dyrevelfærden

Foruden at den nye dyrlægeklinik giver mulighed for, at Nordjyllands Internat i fremtiden kan tage imod flere dyr end tidligere, har donationen samtidig stor betydning for dyrevelfærden, da internatet fremover undgår ventetid på behandlinger og at skulle transportere dyrene til andre klinikker:

- I situationer, hvor der er tale om mere end et almindeligt sundhedstjek, skal vi i dag transportere dyrene til andre klinikker, hvilket oftest har været en times køretur hver vej. Med etableringen af vores egen dyrlægeklinik undgår vi denne transporttid samtidig med, at vi kan sikre, at dyrene hurtigere får den rette behandling, hvilket er med til at styrke vores faglig kompetencer behandling, fortæller Karina Fisker og fortsætter:

- Etableringen af dyrlægeklinikken kommer dog ikke kun dyrene på internatet til gode, da den bliver åben for alle borgere – også selv om man ikke nødvendigvis har indleveret et dyr. Tanken er nemlig, at den nye klinik blandt andet skal være med til at afhjælpe manglen på dyrlæger i Nordjylland, så det fremover bliver nemmere at få sit kæledyr tilset af en dyrlæge, forklarer Karina Fisker, som samtidig nævner, at man ved at anvende dyrlægeklinikken er med til at støtte andre dyr i nød, da pengene går direkte til dette formål.

Hos Melsen Fonden, der i 2020 er stiftet med midler fra boet efter afdøde Svend Melsen, stifter og tidligere ejer af Melsen Tech, er der ligeledes glæde over at kunne støtte op om dyrevelfærden på Nordjyllands Internat:

- Hos Melsen Fonden er vi utrolig glade for at kunne støtte op om etableringen af den nye dyrlægeklinik hos Nordjyllands Internat, da et af vores fire formål er at give økonomisk støtte til forbedring af dyrs vilkår. I den forbindelse er der ingen tvivl om, at Nordjyllands Internat udfører en uundværlig indsats for at sikre velfærd og et nyt kærligt hjem for dyr i nød. Denne donation skal derfor ses som en understregning af, at vi ønsker at bidrage til at forbedre dyrevelfærden på tværs af Nordjylland, afslutter Kurt Møller, som er bestyrelsesmedlem i Melsen Fonden.

 

Billede 1 (2)