Ny hjertestarter skal skabe tryghed for boligområde i Nykøbing Mors

En velgørende donation fra Melsen Fonden skal være med til at øge trygheden i boligområdet, Dueholm Klosterpark, som er beliggende i Nykøbing Mors. Donationen går nemlig til køb og opsætning af en ny hjerterstarter, og med en overvægt af beboere i aldersgruppen over 60 år er det netop oplagt med en hjertestarter i dette boligområde.

Risikoen for at blive ramt af hjertestop stiger med alderen, og ifølge en opgørelse fra Hjerteforeningen er gennemsnitsalderen for hjertestop 66 år for mænd og 71 år for kvinder. Netop dette har været medvirkende til, at man hos Grundejerforeningen Dueholm Klosterpark i Nykøbing Mors ønskede at opsætte en hjertestarter, da der er en overvægt af beboere over 60 år i boligområdet. Nu kan drømmen om en ny hjertestarter endelig realiseres, da grundejerforeningen har modtaget økonomisk støtte fra Melsen Fonden:

- Vi blev utrolig glade for den generøse donation, som vi har modtaget fra Melsen Fonden til køb og opsætning af en hjertestarter i vores boligområde. Da størstedelen af beboerne i området er over 60 år, skaber det en vis tryghed og sikkerhed at have en hjertestarter tæt på, da der desværre er en større risiko for et hjertestop, når man kommer op i alderen. Med hjertestarterens centrale placering vil den også være tryghedsskabende for byens øvrige beboere, da den er let tilgængelig for alle, siger Ole Malthe fra Grundejerforeningen Dueholm Klosterpark, og fortsætter:   

- Opbakningen fra både Melsen Fonden og beboerne i området om vores hjertestarter initiativ er imponerende. Allerede nu har 33 beboere i området skrevet sig op for at deltage i kurser, der vil introducere dem til korrekt brug af hjertestarteren.

Hos Melsen Fonden er man ligeledes glade for, at donationen kan være behjælpelig med at skabe tryghed blandt beboerne ved Dueholm Klosterpark i tilfælde af hjertestop:

- I Melsen Fonden har vi et tæt samarbejde med Hjerteforeningen, hvor vi blandt andet har igangsat et større projekt med navnet NordStart, som skal være medvirkende til at styrke indsatsen mod hjertestop i Nordjylland. Derfor var der ingen tøven fra vores side med at støtte initiativet om at etablere en hjertestarter i Dueholm Klosterpark, som netop er et område, hvor flertallet af beboerne er over 60 år og dermed er i større risiko for at få et hjertestop, fortæller bestyrelsesformand i Melsen Fonden, Anker Laden-Andersen og afslutter:

Hjertestarteren ved Dueholm Klosterpark forventes opsat i slutningen af februar 2024.

CF046306