Økonomisk støtte letter hverdagen med kronisk sygdom

 

Melsen Fonden har siden 2020 dedikeret sig til at støtte almennyttige projekter og enkeltpersoner i økonomisk trang. I efteråret modtog fonden en ansøgning fra Leo Pedersen fra Hjallerup, der har levet et liv med udfordringer som følge af kronisk sygdom og handikap. Leo Pedersen ansøgte om støtte til en elektrisk kørestol, der skulle gøre tilværelsen lettere, og det imødekom Melsen Fonden med en donation på 126.237,50 kr.

I 2023 uddelte Melsen Fonden blandt andet en række donationer til nordjyder, som er i økonomisk trang grundet sygdom eller andre ikke selvforskyldte forhold. En af de personer, som fik glæde af fondens velgørende midler, var Leo Pedersen fra Hjallerup, som har levet et liv, der har været præget af kronisk sygdom og handikap.

Leo Pedersen gik desværre bort i januar 2024, men han nåede i sin sidste tid at få glæde af en donation fra Melsen Fonden på 126.237,50 kr. til en ny elektrisk kørestol fra Vela. Donationen gjorde en markant forskel i Leo Pedersens liv, hvor kørestolen ikke blot gav ham øget mobilitet, men også en følelse af selvstændighed og frihed – trods sygdom og begrænsninger i hans fysiske formåen.

- Leo blev meget glad og overvældet, da jeg meddelte, at Melsen Fonden havde valgt at donere penge til en elektrisk kørestol. I løbet af de første uger med kørestolen fik han ryddet op i sin lejlighed og sat system i alle sine værktøjer – noget, der aldrig ville have været muligt uden donationen fra Melsen Fonden, forklarer Leo Pedersens barndomsven, Jens Ole Jensen.

Melsen Fonden arbejder aktivt på at støtte enkeltpersoner med det formål at påvirke individuelle skæbner og forbedre livskvaliteten for personer i økonomisk trang. Derfor var der heller ingen tvivl om, at Melsen Fonden ønskede at give en økonomisk håndsrækning til Leo Pedersen:

- Det er en stor glæde for os i Melsen Fonden at kunne støtte enkeltpersoner i Nordjylland, der uforskyldt er kommet i økonomisk nød. Derfor var det også helt naturligt at give en økonomisk håndsrækning til Leo Pedersen, og trods de triste omstændigheder, glæder vi os over, at donationen gjorde en betydelig forskel i hans sidste tid, udtaler Anker Laden-Andersen, bestyrelsesformand i Melsen Fonden.

Foruden at yde økonomisk støtte til enkeltpersoner, bidrager Melsen Fonden også med økonomiske donationer til sundhedsvæsnet samt til organisationer og foreninger i Nordjylland.

Leo Pedersen