Stor donation løfter faciliteterne på nordjysk værested

Melsen Fonden har netop givet en økonomisk håndsrækning til Den Sociale Café Hjerterummet i Aalborg, som hver aften sørger for gratis måltider til byens mest udsatte borgere. Donationen skal blandt andet være med til at optimere køkkenfaciliteterne, så Hjerterummet fremover kan rumme det stigende behov for varme måltider.

Siden 2012 har Den Sociale Café Hjerterummet i Aalborg været et samlingssted, hvor udsatte nordjyder har kunnet få opfyldt deres basale behov for mad, hvile og social kontakt samt mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter. Snart kan gæsterne se frem til endnu bedre faciliteter, da Den Sociale Café Hjerterummet har modtaget en donation på 188.500 kr. fra nordjyske Melsen Fonden, hvilket blandt andet skal forbedre mulighederne for at servere gratis måltider.

- Hjerterummets målgruppe er udsatte nordjyder, og mange af dem lever mere eller mindre på gaden. Det medfører en forringet evne til egenomsorg, samtidig med at de ikke får dækket deres basale behov eller får prioriteret deres kost, hvilket kan have betydelige sundhedsmæssige konsekvenser. Derfor er et af vores vigtigste formål at hjælpe dem med at få adgang til sunde og nærende måltider, forklarer Tine Hedemann Tjell, som er leder af Den Sociale Café Hjerterummet. Hun fortsætter:

- Da vi flyttede i nye lokaler tidligere i år, fik vi mulighed for at etablere et større industrikøkken, som kunne rumme vores stigende behov for at lave varme måltider. Desværre har vi manglet det rette køkkenudstyr for at kunne servicere vores brugere bedst muligt. Nu, takket være donationen fra Melsen Fonden, har vi fået det nødvendige køkkenudstyr, som tilgodeser vores behov for tilberedning af varme måltider – samtidig med at vi i højere grad kan inddrage brugerne i madlavningen.

Værestedet tager hver aften imod 60-80 udsatte nordjyder, og serverer mere end 400 varme måltider til besøgende hver eneste uge, og da Melsen Fonden blandt andet yder økonomisk støtte til samfundsmæssige og velgørende formål i almindelighed, er donationen til Den Sociale Café Hjerterummet særdeles velvalgt:

- Hos Melsen Fonden sætter vi stor pris på værestedets arbejde med at hjælpe og støtte personer i udsatte positioner. Vi er derfor glade for, at vi kan bidrage med økonomisk støtte og således medvirke til at forbedre udsatte nordjyders livsvilkår. I den forbindelse håber vi, at vores donation kan hjælpe Hjerterummet med at fortsætte deres vigtige arbejde med at tilbyde gratis måltider til dem, der har allermest brug for det, lyder det fra bestyrelsesmedlem i Melsen Fonden, Stiven Larsen.

Den Sociale Café Hjerterummet er beliggende på Jyllandsgade 24 i Aalborg, hvor de har åbent seks aftener om ugen.

Billede 2 (3)